Saturday, January 11, 2014

A Better Alternative to SSS and GSIS

Not a few Filipino citizens will be looking forward to their monthly pension from SSS and GSIS upon retirement. And it is no secret that the allowance roughly translates to P3,000/month, which 10 years from now will just be equivalent to P1,809.

Do you think P1,809/month will suffice? How about your maintenance medicine? Your electric bill and other fixed expenses? What if you would need a lump sum amount for a surgery?

Clearly, a small trickle of allowance from SSS or GSIS will not be sufficient.

What if there's a solution that can afford you a P15,000 monthly pension instead? A solution that allows you to withdraw P1.6M tax-free should you need a lumpsum?

I'm talking about investments. Of course it's better if you have an insurance policy. But let's go back to how this will work.

1) You are 35 years old today.
2) You want P1.6M at age 55 OR P15,000 monthly earnings from 55th year onwards
3) You want to be able to partially withdraw cash anytime
4) You don't like the idea of maturity dates

What do you have to do?

1. Save P1600 for 20 years. Stick to it.

2. Save it in high earnings stocks. 


Other Options:

If you save P1600 in the piggy bank, you will get P384,000 in 20 years.
If you save it in time deposit, you will get P501,000 in 20 years.
If you save in stocks and bonds, you will get P1.6 million.

Which would you choose?
You've got to plan for your future self. And you can start now.

-------------------------------
For inquiries, send an email to Horeb Eliot at horebelliot at yahoo .com.
Horeb Eliot is an assistant professor at UP and is a licensed financial planner.

1 comment:

My Kiều said...

Có rất nhiều người mẹ thắc mắc rằng có con nhỏ có nên đi đám maVà nhiều người đàn ông quan tâm rằng Phụ nữ thích được hôn ở đâu nhấtCách chinh phục phụ nữ đã có chồng. Làm sao để có thể phát hiện được Tâm lý của phụ nữ ngoại tình.
Rất nhiều người lo lắng khi làm cháy bát nhang, bát hương, vậy khi bát nhang thần tài bốc cháy thì có điềm báo gì không. Hướng dẫn cách bốc bát hương thần tài mang lại nhiều phát tài và phú quý. Nhiều người cho rằng cắm hoa giả trên bàn thờ là không tôn kính. Vậy thực hư có nên cắm hoa giả trên bàn thờ không. Đi chùa Hà cầu duyên như thế nào là đúng để có thể mang lại những tình duyên như mong muốn.
Những giấc mơ rất đặt biệt, có thể mang lại điềm báo nào đó mơ thấy bướm đánh con gìbướm bay vào nhà là điềm gì. Côn trùng như ong ,kiến có điềm báo gì không. Khi bị ong đốt là điềm gì mà khiến nhiều người lo lắng. Trong thế giới tâm linh, người đời cho rằng những giấc mơ thấy rắn đều là những giấc mơ linh thiêng. Vậy khi mơ thấy rắn đánh con gì. Và cũng những giấc mơ đó, khi thấy nhiều con vật trong cuộc sống họ đều nghĩ ra một con số gì đó. Nằm mơ thấy bọ cạp cắn là điềm gì